Wat is nieuw

Wie zijn wij ?


Wij zijn Teuntje (Tiny) Verburgh, oud bewoonster van 18 maart 1965 tm. 1 mei 1973  en haar partner Lea Wiltjer (geen oud bewoner) . Hoe de fotosite is ontstaan....... Lees Meer.... 

Heeft u vragen of opmerkingen over de site of aanvullende info of foto's?

 Stuur een E-mail naar: neerbosch@gmail.com

Geschiedenis van de fotosite over het Kinderdorp Neerbosch.

 

    Teuntje was op zoek  naar dingen over Neerbosch en kwam toen op een site terecht over  "Oud Kinderhuiskinderen"  Op die site kwam Teuntje ook een aantal oud Neerboschers tegen maar verder weinig foto's of ander materiaal betreffende Neerbosch. Omdat ze zelf nog een paar foto's had en een bruine boekje met wat foto's en info betreffende Neerbosch, leek het haar leuk om de foto's samen te brengen op een site zodat anderen er ook van konden genieten. Dat werd in eerste instantie een gratis Lycos site. Door de aandacht die daarop werd gevestigd, waren we al snel aan de limiet voor dataverkeer, waardoor de site dan niet bereikbaar was. In november 2005 hebben we daarom besloten om een MSN site te maken waar we al het materiaal en de foto's die we inmiddels bij elkaar gesprokkeld en gekregen hadden, op konden plaatsen zonder dat we met een datalimiet zaten.

 

Langzamerhand werd de site bekender en steeds meer oud bewoners stuurden hun fotomateriaal via neerbosch@gmail.com naar ons toe, waardoor de site steeds groter werd en meer bekendheid kreeg. We kwamen in contact  met de Lindenhout stichting en kregen toestemming om ook materiaal te plaatsen dat eerder in boekvorm was uitgegeven mits er een bronvermelding bij werd geplaatst. Ook kregen we van de stichting toestemming om materiaal uit het museum te gebruiken, wat door omstandigheden nog niet is gebeurd. MSN sites hadden helaas nogal eens last van storingen in de bereikbaarheid en we vonden de layout ook niet echt leuk, waardoor er weer een nieuw plan ontstond.

 

    Halverwege 2006 begonnen we te denken aan een nieuwe site met een eigen domeinnaam. We vonden een leuke provider en keken of de naam die we graag wilden geven aan de site nog vrij was. Dat bleek het geval en zo werd de nieuwe fotosite over Kinderdorp Neerbosch geboren. We zijn dagen bezig geweest om de nieuwe site te bouwen, aan te kleden en alles over te plaatsen naar de nieuwe site. Er ligt nog een hoop materiaal op de plank en er komt nog steeds meer bij, dus er is nog materiaal genoeg om de site bij te werken en aan te vullen. Door de vele positieve reacties die we krijgen weten we hoeveel plezier we oud bewoners doen met deze site en we hopen dan ook dat we er nog lang mee door kunnen gaan.

In 2012 heeft de site een nieuw jasje gekregen, waardoor we hopen dat het allemaal wat overzichtelijker is geworden.

Inmiddels ben ik (Ben) in 2018 Lea geworden nadat ik er achter kwam transgender te zijn.

Wij wensen u veel kijk en luisterplezier op deze site en zien graag uw reaktie terug in het Gastenboek.

Groetjes, Lea en Teuntje

Herkomst foto's

  • De foto's en ander materiaal op deze site zijn afkomstig van particulieren die hun foto's beschikbaar hebben gestelt en van legio openbare internet sites. Mocht u materiaal tegenkomen waarvan u vind dat het niet geplaatst had mogen worden, neem dan contact met ons op via E-mail

_______________________

 

Laat ook eens een berichtje achter  in het Gastenboek of kijk eens bij de Info en Linkjes